Sobota, 20. dubna 2024

Ukliďme Jizerky – Jaro 2007

Ukliďme Jizerky – Jaro 2007

Společnost pro Jizerské hory, o.p.s. opět připravila akci „Ukliďme Jizerky – Jaro 2007“

Termín konání úklidu Jizerek je 26.5.-27.5.2007

Jsme velice rádi, že se do této akce zapojuje stále více a více lidí, kterým není lhostejný osud „Našich Jizerek“

Jsme rádi, že se do úklidu hor zapojuje stále více škol z našeho regionu, již nyní víme, že odpad z hor, ale i z podhůří sbírala škola z nedalekého Turnova a celá škola z Desné v Jizerských horách. Opět nám přislíbila účast na akci škola z Moravy – Uherského Brodu. Této škole jsme opět zajistili bezplatné ubytování přímo v Jizerkách. Pro všechny účastníky již tradiční úklidové akce jsme opět připravili ve dnech konání samotné akce malé občerstvení ve třech restauracích (Pešákovna – Jizerka, Prezidentská chata – Bedřichov, Chata Yetti – Maxov).

V týdnu od 21.5.- 25.5.2007 si mohou všichni zájemci o tuto akci vyzvednout pytle, rukavice, informace k akci a kupón k odebrání občerstvení ve čtyřech výdejních místech. Výdejní místa jsou: Kancelář Společnosti pro Jizerské hory, o.p.s. (Pozor změna adresy! Matoušova 21, Liberec – objekt u autobusového nádraží, v Informačním centru v Tanvald, v Informačním centru v Jablonci nad Nisou a v Informačním centru Frýdlant). Pro všechny účastníky úklidové akce máme opět připraveny publikace o Jizerských horách a odznáčky. Na podzimní úklid Jizerek se také připravujeme – jsme připraveni poskytnout bezplatné ubytování jedné třídě v našem ekologickém školícím středisku na Jizerce.

Musíme také poděkovat všem sponzorům a dárcům, bez jejich pomoci bychom nemohli opět tuto akci pořádat. Velice nás těší podpora firem, městských a obecních úřadů z našeho regionu.

Za Společnost pro Jizerské hory

Martin Jaroušek – zástupce ředitelky, koordinátor akce „Ukliďme Jizerky“

martin.jarousek@volny.cz

420 602 111 752

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů