Úterý, 23. dubna 2024

Zatoulaný pes uštval srnce u ekologického centra

Zatoulaný pes uštval srnce u ekologického centra
HORKA NAD MORAVOU - Červen, který je už léta vyhlášený měsícem myslivosti, nezačal pro nimrody z Horky nad Moravou hezky. Včera ráno jeden z místních občanů našel v těsné blízkosti ekologického centra Sluňákov srnce, který uhynul po napadení zatoulaným psem.
 
 

Myslivci teď žádají chovatele psů o ohleduplnost ke zvěři. Uhynulého šestiletého srnce našel včera ráno horecký občan Oldřich Kadlec v areálu biocentra Sluňákov. „Podle stop jsme poznali, že srnce zadávil pes velkého plemene. Zatím se neví, komu pes patřil. Majitel je však povinný způsobenou škodu nahradit. Myslivci ji vyčíslili na deset tisíc korun,“ sdělil Vlastimil Sedláček z Lovecké chaty v Horce nad Moravou.

Nimrodi se v červnu setkávají s podobnými případy často, spousta mláďat uhyne také při sklizni pícnin a travních porostů. „Zajíci teď mají druhé vrhy, rodí se srnčata a mláďata daňků a jelenů. Apelujeme proto na majitele psů, aby je při procházkách v přírodě zbytečně nepouštěli bez vodítka. Zvěř před nimi nemůže svoje mláďata nijak uchránit,“ řekl jednatel olomouckého okresního mysliveckého spolku Jiří Zbořil.

Zdroj:Olomoucký deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů