Pátek, 29. března 2024

Novým náměstkem pro ochranu přírody a krajiny je František Pelc

Novým náměstkem pro ochranu přírody a krajiny je František Pelc

Ministr životního prostředí a místopředseda vlády Martin Bursík dnes uvedl do funkce svého náměstka a ředitele sekce ochrany přírody a krajiny MŽP RNDr. Františka Pelce. Pelc tak v této funkci nahrazuje RNDr. Františka Pojera, který zůstává v resortu a od nynějška bude řídit Agenturu ochrany přírody a krajiny ČR (AOPK).

 

RNDr. František Pelc se narodil 4. října 1962. Má za sebou dlouholetou praxi v ochraně přírody. Vystudoval Přírodovědeckou fakultu UK v Praze, dlouhodobě se věnuje především krajinné ekologii a obnově horských lesů.

 

V letech 1990 – 1995 byl vedoucím Správy CHKO Jizerské hory, následujících sedm let vedl Správu chráněných krajinných oblastí ČR. V roce 2002 byl za Unii svobody – DEU zvolen poslancem Parlamentu ČR. V roce 2006 se vrátil do vedení správy chráněných krajinných oblastí jako ředitel nově transformované Agentury ochrany přírody a krajiny ČR. V roce 1993 stál u založení Nadace pro záchranu a obnovu Jizerských hor.

 

František Pelc je ženatý a má dva syny.

Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů