Sobota, 20. dubna 2024

Co se chystá ve Štruncových sadech a okolí

Co se chystá ve Štruncových sadech a okolí

Bydlíte v centru města? Chybí Vám prostor ke sportovnímu či kulturnímu vyžití
nebo k příjemné odpolední procházce? Město Plzeň pro Vás připravuje plán na vybudování sportovně – rekreačního areálu v okolí soutoku řek Mže a Radbuza. Cílem chystaných změn je zatraktivnění této části Plzně tak, aby poskytovala kvalitní zázemí pro trávení volného všem obyvatelům Plzně i jejím návštěvníkům.

Veřejnost má nyní možnost výslednou podobu tohoto areálu přímo ovlivnit. Na webových stránkách Centra pro komunitní práci západní Čechy (www.cpkp.cz), které  s městem Plzeň na akci spolupracuje, je možné vyplnit anketu a vyjádřit tak svůj názor na budoucí podobu areálu. Rovněž se můžete vyjádřit k tomu, jaký typ pořádaných akcí byste zde upřednostnili.

Touto anketou však možnost vyjádřit se k připravovanému záměru nekončí. V září proběhl přímo v ulicích města průzkum veřejného mínění, při kterém bylo osloveno 500 respondentů všech věkových kategorií. Jeho účelem bylo zjistit spokojenost obyvatel Plzně s možnostmi sportovního a volnočasového vyžití v centru Plzně a jeho bezprostředním okolí. V rámci  průzkumu došlo i ke sběru návrhů a námětů na nový způsob využití celého prostoru.  Výsledky vyhodnocení tohoto průzkumu budou zveřejněny také na stránkách Centra pro komunitní práci do konce října.

Do konce letošního roku budou připraveny plány na úpravu tohoto prostoru a bude vytvořena vize podoby celého areálu, na jejímž základě bude možné tuto akci realizovat. Vlastní realizace navržených úprav bude probíhat v letech 2009 – 2015.

O jaké území se jedná?

Konkrétně se jedná o území velké cca 100 ha, které bezprostředně přiléhá k městskému centru (Štruncovy sady, louky za Luční ulicí na Roudné, nábřeží Radbuzy a Mže v blízkosti jejich soutoku, částečně i areál plzeňského Prazdroje).

Více informací o projektu se můžete dozvědět v Centru pro komunitní práci západní Čechy, Americká 29 Plzeň, kontaktní osoba: Helena Šimicová, tel: 377 329 558,
e-mail: helena.simicova@cpkp.cz.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů