Čtvrtek, 18. dubna 2024

Výstava Zázraky přírody CHKO Český ráj

Výstava Zázraky přírody CHKO Český ráj

V pátek 9. listopadu.2007 v 17.00 hodin se v Zámku v Lomnici nad Popelkou uskutečnila vernisáž fotografické výstavy dr. Zdeňka Mrkáčka „Zázraky přírody Chráněné krajinné oblasti Český ráj“.

Pořadatelem výstavy je Kulturní a informační středisko města Lomnice n. Pop. a Správa CHKO Český ráj. Premiérově je představen soubor dosud nepublikovaných 58 fotografií, převážně volně žijících živočichů včetně obojživelníků, ptáků a hmyzu. Výstavu zahájili čestný občan Lomnice Doc. Jiří Zahradník, Csc. a vedoucí Správy CHKO Český ráj Ing. Jan Mocek. Zahájení se zúčastnilo na 50 zájemců z Lomnice a okolí, Liberce, Ústí nad Labem, Jičínska, Mladoboleslavska i Nymburska.

Výstava je určena pro zájemce s hlubším vztahem k živočichům, školy i širokou veřejnost. Jako u předchozích výstav autora, patří i nyní k hlavním cílům výstavy prezentace bohatství a rozmanitosti přírody Chráněné krajinné oblasti Český ráj, připomenutí významu ochrany krajiny a volně žijících druhů živočichů a rostlin jako součásti našeho přírodního a kulturního dědictví, důležitosti chráněných krajinných oblastí a dalších chráněných území.

Výstava potrvá do 30. listopadu 2007

Zdroj: Agentura ochrany přírody a krajiny ČR

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů