Čtvrtek, 28. března 2024

Studenti si mohou ověřit své znalosti o přírodě v nové soutěži Arniky

Studenti si mohou ověřit své znalosti o přírodě v nové soutěži Arniky

PRAHA – Sdružení Arnika zahájilo novou internetovou soutěž „Živá Praha“ pro studenty pražských základních a středních škol, ve které si mohou ověřit své znalosti o Praze a jejím životním prostředí. Od listopadu 2007 do května 2008 mohou soutěžit v měsíčních kvízech věnovaných nejrůznějším ekologickým tématům. Listopad je věnovaný odpadům, jejich třídění a recyklaci.

Další možností, jak se mohou studenti do soutěže zapojit, je čtvrtletní zpracování eseje na vybrané téma. Na závěr se mohou aktivní soutěžící podílet na tvorbě výstavy „Živá Praha“, která bude nabídnuta pražským školám pro ekovýchovné účely.

Aktuální téma, kvízové otázky, možnosti zapojení, registrační formulář a další potřebné informace najdou zájemci na adrese www.zivapraha.arnika.org. Soutěž je otevřená i pro mimopražské žáky. Zapojit se ale mohou i ti, kteří již odrostli školním lavicím. Soutěžit o ceny ale mohou pouze studenti pražských škol (2. stupeň ZŠ a SŠ).

 

Projekt Živá Praha podpořil grantem Magistrát hl. m. Prahy.

Tisková zpráva sdružení Arnika

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů