Čtvrtek, 28. března 2024

Pohoda zvířat - bezpečnost potravin je stěžejní motto veletrhu ANIMAL VETEX 2008

Pohoda zvířat - bezpečnost potravin je stěžejní motto veletrhu ANIMAL VETEX 2008

Trojlístek těchto veletrhů patří k největším veletržním projektům konaných na brněnském výstavišti. Tato prestižní akce má už svou více než desetiletou historii a stala přední událostí svého druhu v Evropě. Stejně jako v minulém ročníku se předpokládá účast více než 700 vystavovatelů z téměř 20 zemí světa. Podíl zahraničních vystavovatelů tvoří asi 20 procent.

Třetí Středoevropský veterinární kongres

Nejvýznamnější událostí veletrhu ANIMAL VETEX bude 3. středoevropský veterinární kongres. Jeho tradice byla založena na brněnském výstavišti v roce 2004, kdy se ho zúčastnili zástupci z Bruselu, čelní představitelé komor a státních veterinárních zpráv z Maďarska, Německa, Polska, Rakouska, Slovenska a Česka. Kongres garantují Veterinární komora ČR, Veterinární a farmaceutická univerzita Brno, Genoservis, a.s., spoluorganizátorem je poprvé Komora veterinárních lékařů SK. Kongres se zaměří především na otázky bezpečného používání léků, medikaci krmiv a řešení akutních zoonóz s důrazem na hospodářská zvířata a bezpečnost potravin. Uskuteční se též specializované worshopy s prezentací různých firem, které se zabývají produkcí antibiotik, vakcín atd.

Na veletrhu ANIMAL VETEX se už tradičně uskuteční výstava, na níž přední chovatelé z ČR představí špičkové kolekce hospodářských zvířat, dojnice a jalovice českého strakatého plemene, holštýnského plemene, součástí bude též kolekce masných plemen. Návštěvníci uvidí také prasata, drůbež, ovce, kozy, koně nebo králíky.

Program veterinárního Animal Vetexu se věnuje jednotlivým druhům hospodářských zvířat a je tak zajímavý jak pro veterinární, tak i pro chovatelskou veřejnost. Odborné chovatelsko-veterinární semináře se zaměřením na preventivní programy, zoohygienu, výživu zvířat, desinfekci, plemenitbu, zdraví zvířat jsou koncipovány tak, aby vystihly hlavní myšlenku 9. ročníku veletrhu „zdravá potravina – základ ke zdraví lidí“.

Zdroj: www.bvv.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů