Pátek, 29. března 2024

Na Vysočině bude v sobotu zahájena kampaň Otevírání přírody

Na Vysočině bude v sobotu zahájena kampaň Otevírání přírody

Kampaň Otvírání přírody na Vysočině potrvá od soboty 5. dubna do neděle 1. června. Během těchto dvou měsíců proběhne 32 akcí, které se budou konat ve všech koutech Vysočiny, například Den Země, Vítání ptačího zpěvu, Otvírání studánek, ale také výlety a odbornější exkurse do jarní přírody pěšky i na kole a soutěže pro děti.

Kampaň zahájí v sobotu 5. dubna v Náměšti nad Oslavou akce Otevírání přírody - zdravá zahrada, následovat bude Den ptactva v jihlavské zoologické zahradě. "Cílem kampaně je vylákat lidi, především rodiny s dětmi, do jarní přírody a nabídnout jim zajímavě i poučně společně prožitý čas v přírodě a představit jim činnost neziskových organisací v kraji." uvedla Iveta Vorlíčková, koordinátorka kampaně. "Do kampaně je zapojeno 20 neziskových organisací z oblasti ochrany přírody a péče o životní prostředí a celková částka na podporu akcí činí 140 tisíc korun. Tato podpora je prostřednictvím grantu z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci finančního mechanismu EHP a Norského finančního mechanismu prostřednictvím Nadace rozvoje občanské společnosti“, dodala I. Vorlíčková.
Ke kampani jsou vydány letáčky a plakáty se stručným přehledem připravovaných akcí. K disposici budou na informačních centrech, na neziskových organisacích a v knihovnách. Bližší a upřesňující informace o konaných akcích jsou na www.ekovysocina.cz.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů