Středa, 24. dubna 2024

Nový program o biodiverzitě – pro přírodopis, biologii i angličtinu

Nový program o biodiverzitě – pro přírodopis, biologii i angličtinu

K výuce přírodopisu, biologie, ekologické výchovy, ale také angličtiny mohou využít učitelé, žáci i studenti vzdělávací modul o biodiverzitě, který připravil sekretariát Úmluvy o biologické rozmanitosti (CBD) na svých internetových stránkách.

Informace na webovém portálu CBD přijatelnou formou seznamují žáky i studenty s tím, co vůbec znamená biodiverzitu či biologická rozmanitost, ale také jaké zákonitosti platí a fungují v přírodě a ekosystémech. Stránky vysvětlují, jaký význam mají k přírodě šetrné způsoby hospodaření v krajině pro rozmanitost živé přírody a naopak jak důležité je její zachování pro člověka.

Žáci a studenti mohou zábavnou formou ilustrací a interaktivních textů získat znalosti z této oblasti kliknutím na odkaz https://www.cbd.int/ibd/2008/youth. Pedagogové základních a středních škol si pak mohou celý studijní program stáhnout v podobě menší brožury společně s návrhem pěti vyučovacích hodin na https://www.cbd.int/ibd/2008/Resources/teachers.shtml.

Kromě rozšíření vědomostí v ekologické výchově a udržitelném rozvoji tak mají žáci a studenti zároveň možnost procvičit si anglický jazyk a tematickou terminologii.

Biodiverzita v zemědělství je také letošním hlavním tématem Mezinárodního dne biodiverzity, který se pravidelně na celém světě koná 22. května.

Další informace:

http://www.cbd.int

http://www.chm.nature.cz

https://www.cbd.int/ibd/2008/youth

https://www.cbd.int/ibd/2008/Resources/teachers.shtml
Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů