Pátek, 29. března 2024

Den Země na Klepci – shrnutí s odstupem

Den Země na Klepci – shrnutí s odstupem

Dne 19.4. 2008 proběhla v prostoru přírodní památky Klepec II. akce pro veřejnost u příležitosti Dne Země, na jejíž přípravách se podíleli Spolek pro obnovu a rozvoj obce Hradešín, o.s. Klub žen Přišimasy, Klub přátel historie a přírody Úval a okolí, Sdružení občanů Sibřiny a Stupic SOSák, Otevřené Úvaly, ZŠ a MŠ Škvorec, ZŠ Úvaly, MŠ Přišimasy, MŠ Tismice, Stará páka Úvaly, 01/71. ZO ČSOP Koniklec, SDH Škvorec, HO Gekon a obce Hradešín, Přišimasy, Sibřina, Tismice, Škvorec a Úvaly.

Návštěvníci akce mohli navzdory nepříznivému počasí vidět různá dětská vystoupení a jiná představení, horolezeckou exhibici a několik výstav. Zástupce 01/71. ZO ČSOP Koniklec MUDr. Hynek Jebavý zde uvedl občany do problematiky naučných stezek obecně a představil novou naučnou stezku v Českém Brodě, jejíž slavnostní otevření proběhne v sobotu 31.5. 2008. Na závěr se mohli všichni přítomní zaposlouchat do rytmu country.

Akce se podle odhadů zúčastnilo přibližně 250 návštěvníků, převážně občanů okolních obcí. Oproti minulému roku se pořádání akce zúčastnilo mnohem více dobrovolníků, kterým patří velké poděkování. To si zaslouží i žáci a učitelky zúčastněných škol za zajímavá vystoupení a obce za materiální a finanční podporu.

Již nyní se všichni těší na další ročník akce, který se snad bude těšit větší přízni počasí a alespoň stejné přízni návštěvníků.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů