Středa, 24. dubna 2024

Místo rekreace o prázdninách pracují. Zadarmo. A rádi.

Místo rekreace o prázdninách pracují. Zadarmo. A rádi.

Mladí lidé mají možnost o prázdninách opět pomáhat přírodě a památkám v celé České republice. Hnutí Brontosaurus připravilo nabídku tradičních Prázdnin s Brontosaurem. Dobrovolnické tábory plné her, nových přátel, přírody, starých řemesel, netradičních sportů i těžko popsatelné atmosféry nabízejí mladým lidem opravdu nevšední zkušenost a zážitek. A to možná právě díky neopomenutelné součásti programu: dobrovolnické práci. Ta nejen veškeré aktivitě dodá smysl a hloubku, ale často také neopakovatelně stmelí kolektiv a rozvine osobnost účastníků.

Hnutí Brontosaurus takovouto možnost smysluplně a přitom příjemně trávit léto nabízí už přes třicet let. Přesto je na akcích stále, co nového objevovat a realizovat. "Po našich akcích Vám nezůstanou jen pěkné fotky a vzpomínky, ale také rozkvetlé louky, opravené hrady, čisté lesy či spokojení biozemědělci" říká Petr Jarušek koordinátor programu Akce příroda.

Mladí lidé na akcích opravují staré hrady, starají se o údržbu areálů významných památek, budují naučné stezky, obnovují studánky, kosí vzácné orchidejové louky, či jinak pomáhají životnímu prostředí a lidem v dané lokalitě.

"Akce jsou jedinečné svou atmosférou, prostředím a pocitem, který ve vás zůstane z toho dobrého, co jste udělali pro životní prostředí. Dodnes s kamarády vzpomínáme na rekonstrukci starých jesenických pramenů a budování naučné stezky v této lokalitě." říká jedna z organizátorek Adéla Kulštrunková. "Důležité je také vzdělávání v oblasti ekologie a ochrany našeho životního prostředí. Lidé by měl! i odjíždět z akce s přesvědčením, že starat se o svoje okolí může být zábavné a přínosné pro všechny." dodává Kulštrunková.

Nabídku všech připravovaných akcí najdete na internetové adrese www.brontosaurus.cz, kde také získáte další informace o činnosti Hnutí Brontosaurus a fotografie.

I když je základní náplní akcí dobrovolná práce a zážitkový program, v nabídce najdete také akce čistě sportovní, prožitkové, vzdělávací nebo akce určené dětem a rodičům s dětmi. Pro své ojedinělé zaměření a nezapomenutelnu atmosféru oslovují ročně tisíce mladých lidí. Svými aktivitami působí Hnutí Brontosaurus v oblasti vzdělávání a výchovy k ekologicky šetnějšímu způsobu života a k rozvoji osobnosti účastníků akcí.
Akce jsou pořádány zkušenými organizátory školenými Hnutím Brontosaurus. V letošním roce jsou akce podpořeny grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci Finančího mechanismu EHP a Norského finančního mechanismu prostředictví Nadace rozvoje občanské společnosti. !

Kontaktní osoba: Hana Bártová
Telefon: 544 215585
E-mail: hnuti@brontosaurus.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů