Sobota, 20. dubna 2024

Přijeďte se podívat na Drama v sadu!

Přijeďte se podívat na Drama v sadu!

Tentokrát se však nemusíte společensky oblékat ani si s sebou brát divadelní kukátka. Řeč je totiž o brontosauří víkendovce, která se uskuteční již tento víkend na severu v Rychlebských horách.

Dobrovolníci ze všech koutů republiky spojí své ruce při čištění a prořezávání sadu na místech zaniklé sudetské vesnice Zastávka u Uhelné. O tuto lokalitu se brontosauří základní článek Baobab Jeseník stará již třetím rokem a uskutečnil zde řadu víkendovek na pomoc téměř zaniklým místním sadům. V těchto sadech rostou zejména staré jabloňové odrůdy, které jsou velice cenné. "Jednak je to genofondové bohatství zvyšující místní biodiverzitu, jednak jsou to druhy adaptované na místní podmínky, které se zde dobře pěstují, ale už je skoro nikde nevidíte, protože povědomí o nich zaniklo," vysvětlila organizátorka akce Veronika Fišerová.
Dalším bodem programu, který pro dobrovolníky připravili organizátoři brontosauřího programu Akce Příroda, bude divadelní workshop, kde si budou moci vyzkoušet dramatické techniky či tvořit divadlo přímo v sadech, a tímto je znovu oživit.
Program Akce Příroda se zabývá pořádáním akcí pro mladé lidi, kterým není lhostejné, co se kolem nich dě! je. Náplní těchto převážně víkendových akcí je užitečná práce na pomoc přírodě a poutavý zážitkový program, během kterého se mohou účastníci dozvědět zajímavé informace z oblasti životního prostředí.
Máte-li zájem o více informací, podívejte se na www.akcepriroda.cz.

 
Kontaktní osoba: Veronika Fišerová
Telefon: 775 381 675
E-mail: dramavsadu@seznam.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů