Pátek, 29. března 2024

Unikátní přírodní divadlo lze vidět v Norsku

Unikátní přírodní divadlo lze vidět v Norsku

Stavanger (Norsko) - Na jihozápadním pobřeží Norska se v letošní letní sezóně konají divadelní představení pod širým nebem. Scénu tvoří nejen moderní pódium na břehu moře, ale hraje se i na samotné vodní hladině.

Název projektu by se dal přeložit jako Pohádky v krajině. Představení kombinuje tradiční a moderní postupy. Členové Rogalandského divadla, kteří projekt uvedli v činnost, se rozhodli ponechat scénografii výhradně na norské přírodě. Posloužil k tomu poloostrov nedaleko města Stavanger.

Autor hry Jon Fosse k tomu dodává: "Lidé v inscenaci vycházejí přímo z moře a vystupují na břeh - stejně, jako to dělali v minulosti." Večerní program tvoří hra Tyto oči, kterou pro nekonvenční prostory přírodního divadla Fosse vytvořil. Současný norský dramatik vycházel z příběhů a pohádek z celé Evropy.

Herci z Rogalandského divadla je však předvádějí v moderním pojetí: "Troufám si říct, že pokud zůstane pěkné počasí a nepřijde chladno a vítr ze severu, bude to mimořádný žážitek," komentuje představení herec Glenn Andre Kaada.

Na pobřeží vyrostl nový amfiteátr pro více než tisíc diváků. Hru doprovází živá hudba, která vznikla speciálně pro tuto příležitost. Projekt "Pohádky v krajině" bude zakončen 28. srpna.
Zdroj:Česká televize
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů