Pátek, 19. dubna 2024

Černobílé kouzlo přírody v Librexu

Černobílé kouzlo přírody v Librexu

OSTRAVA - Milovník hor a vody Tomáš Brhel ode dneška vystavuje své černobílé fotografie v Domě knihy Librex v Ostravě. Na vernisáži prozradil, že si dává na volbě záběru záležet stejně, jako na následném vyvolání fotografie, k němuž stále používá klasickou vývojku a zvětšovák v domácí fotokomoře.


"Každá fotka je vlastně originál, protože se nespoléhám na automatický proces v minilabu, ale snažím se ještě posílit svůj původní záměr klasickou mokrou cestou vyvolávání," řekl Brhel. Jeho velkoformátové černobílé fotografie vesměs zachycují to, co má rád, tedy hory, les, přírodní zákoutí s různými náladami. Autor je ještě posouvá názvy, které dělají z pahýlů stromů bytosti s vlastním životem i uvědoměním.

Brhel začal fotografovat před deseti lety. Je to pro něj koníček, který nehodlá měnit na profesi. "Živí mě malá stavební firma. Focením odpočívám stejně jako chvílemi strávenými v horách," uvedl Brhel. Výstava fotografií s názvem Černobílé kouzlo přírody bude v Domě knihy Librex k vidění do 22. září.


Autor / zdroj: Mediafax
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů