Pátek, 26. dubna 2024

Američtí experti konzultují ochranu přírody při výstavbě radaru

Američtí experti konzultují ochranu přírody při výstavbě radaru

Příbram - Americký expertní tým z protiraketové obrany je od středy v České republice. Odborníci budou do 26. září konzultovat se zástupci české strany některé věci týkající se případné výstavby americké radarové základny ve Vojenském újezdu Brdy.

„V rámci výměny informací budou američtí odborníci konzultovat otázky požární ochrany, dopravy, stavebních prací, logistiky, zdravotnického zabezpečení nebo ochrany krajiny a přírody. Návštěva expertů je další z řady vojensko-technických konzultací, které probíhají od roku 2007,“ informoval Jan Pejšek z tiskové a informační služby ministerstva obrany.

Z těchto konzultací by mimo jiné mohlo podle Pejška vyplynout, kolik lesa ve skutečnosti by muselo být na kótě 718 pokáceno kvůli základně a také může být upřesněn rozsah oplocení nebo počty, rozmístění a rozlohy jednotlivých objektů. Prozatím prý platí, že se kvůli případné výstavbě radarové základny vykácí 20 až 30 hektarů lesa.

 

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů