Pátek, 19. dubna 2024

Diskuse o ekologických dopadech lyžařského areálu

Diskuse o ekologických dopadech lyžařského areálu

Valašské Klobouky - Obyvatelé města, zástupci radnice, ministerstva životního prostředí, Zlínského kraje i přírodovědci se zúčastnili čtvrtečního veřejného projednávání týkajícího se zamýšlené stavby lyžařského areálu ve Valašských Kloboukách. Měli tam možnost diskutovat o ekologických dopadech tohoto investičního záměru.

„Město už vynaložilo velké úsilí a hodlá pokračovat v přípravách a řešení připomínek pro dokončení podkladů ke stavbě. Budeme postupovat dle stanovených podmínek, abychom minimalizovali vliv na životní prostředí, a budeme se snažit hledat vhodné cesty pro financování projektu,“ řekl starosta Valašských Klobouk Dalibor Maniš.

Lidé se na veřejném setkání dotazovali na riziko sesuvů, hodnotu dostatečných teplot pro umělé zasněžování nebo dopad na zarybnění vodního toku.

„Připomínky budou zaprotokolovány a stanou se součástí oficiálního posudku. Ministerstvo životního prostředí zváží, zda jsou či nejsou připomínky dostatečně závažné pro vyjádření negativního stanoviska. Pak vydá k výstavbě své závazné stanovisko, které bude odborným podkladem pro další jednání,“ dodala mluvčí valašskokloboucké radnice Lenka Zvonková.

Stanovisko ministerstva by mělo být známé do 26. listopadu.

Zdroj:Zlínské noviny
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů