Úterý, 23. dubna 2024

Stolní hra povede děti k ochraně přírody

Stolní hra povede děti k ochraně přírody

Ekocentrum Koniklec uvede letos na začátku prosince stolní hru „Zatoč s klíněnkou!“ inspirovanou svými dlouholetými zkušenostmi s bojem proti klíněnce jírovcové. Děti se jejím prostřednictvím seznámí se sběrem napadeného listí, což je jednoduchý  způsob ochrany jírovců, který mohou pod dohledem rodičů provádět samy i ve skutečnosti. To je zásadní rozdíl jiným hrám, ze kterých si odnesou pouze teoretické ponaučení.

Hra je určena pro děti od šesti let a skládá se z hracího plánu, různých funkčních karet, figurek a kostky. Při její tvorbě byl kladen největší důraz na autentičnost prostředí i situací, které provázejí sběr listí ve vnitroblocích. Děti se tak setkají jak s milými, tak nerudnými obyvateli domů, nepřízní počasí a dalšími překážkami. Pomáhat jim budou jak různé instituce, tak náhoda. Zvítězí ten hráč, který přes všechny nástrahy nasbírá nejvíce pytlů listí.

Další zajímavostí je, že hrací plán zachycuje skutečné žižkovské ulice, ve kterých provádějí sběr listí již 11 let pracovníci Ekocentra. To může být zajímavá změna pro ty, které už omrzely  hry odehrávající se na neznámých ostrovech, či dokonce cizích planetách.

Díky podpoře MČ Praha 2 a Praha 3 a Papírnictví www.RAFOshop.cz můžeme hru prodávat za cenu, která nedosahuje ani výše režijních nákladů. Více informací na klinenka.unas.cz, klinenka@seznam.cz, 777811428 (Lucie Vančurová).

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů