Čtvrtek, 28. března 2024

Přes bludný kámen II.

Přes bludný kámen II.

Tato víkendová akce pořádaná organizátory z Akce Příroda , jednoho z programů Hnutí Brontosaurus, zavede své účastníky mezi (nejen) bludné kameny do údolí Moravského krasu již tento víkend 28.-30.listopadu.

Hlavní úloha dobrovolníků Hnutí Brontosaurus, kteří se akce zúčastní, bude spočívat v pomoci Ekologickému volnočasovému centru Švýcárna. Toto centrum se nachází nedaleko Adamova, v areálu kulturní památky bývalé Hutě Františka. Švýcárna tvoří zázemí pro různé akce a setkání, jenž mají pomoci udržovat a chránit přírodu v Moravském krasu. Náplní této konkrétní víkendovky je pak především úklid údolí před příchodem zimy ve spolupráci s lokálními jeskyňáři. V programu však není jen práce, na odpoledne chystají organizátoři dle vlastních slov: "trochu tvoření, umění, diskuzí, kontaktních her a prožitkových aktivit, jež poodhalí tajemství bludného kamene v nás i okolo nás."
Zúčastnit se této víkendovky a třeba i poodhalit tajemství bludných kamenů může kdokoliv od šestnácti let s chutí přidat ruku k dílu a pomoci přírodě. Více informací naleznete na www.akcepriroda.cz.

Kontaktní osoba: Robby Kubáň
Telefon:
E-mail: modry.kamen@centrum.cz
 

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů