Čtvrtek, 28. března 2024

Zlatá tužka patří letos oblíbené přírodě

Zlatá tužka patří letos oblíbené přírodě

Dvůr Králové - Poslední šanci zúčastnit se celostátní literární soutěže Zlatá tužka mají děti a mládež do 13. února.

Už po čtrnácté ji pořádá DDM Jednička ve spolupráci s časopisem Krkonoše. Tentokrát vymyslet Vladimír Jiřička tři témata. Jedná se o básničku nebo příběh na volné téma. Třetí je už tradičně zaměřen na přírodu, tentokrát zní Můj oblíbený kousek přírody.

„Jeden autor může zaslat do soutěže maximálně dvě práce, na jedno téma vždy jen jednu. Délka jednoho příspěvku smí být nejvýše tři stránky formátu A4 při velikosti písma 12 a okrajích 1,5 centimetrů. Příspěvky mohou být psány i ručně, ale vždy čitelně. Zaslané práce nebudeme autorům vracet,“ vysvětlil některá z pravidel Vladimír Jiřička. Soutěžit se bude ve třech kategoriích, od 10 do 12, od 13 do 15 a od 16 do 20 let. Soutěžní práce zasílejte na adresu Vladimír Jiřička, DDM Jednička, Spojených národů 1620, 544 01 Dvůr Králové nad Labem nebo mailem na vladimir.jiricka@ddmdvurkralove.cz.

Každý rok se sejdou stovky prací z celé republiky, zastoupení má ale i náš region. V loňském roce to byli například autoři z Radvanic, Havlovic, Svobody nad Úpou a Trutnova. Vyhlášení výsledků letošního ročníku Zlaté tužky za účasti autorů je plánováno na květen.


Bližší informace a propozice je možné získat na www.ddmdvurkralove.cz.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů