Čtvrtek, 25. dubna 2024

Střední Čechy mají nový přírodní park, stala se jím Škvorecká obora

Střední Čechy mají nový přírodní park, stala se jím Škvorecká obora

STŘEDOČESKÝ KRAJ - Středočeský kraj má od včerejšího dne o jeden přírodní park na svém území navíc. Rada kraje na jednání rozhodla, že se novým územím se zvláštní správou stane Škvorecká obora - Králičina, která přiléhá k již existujícímu parku Klánovice.

"Plníme tím vlastně předvolební sliby, že budeme zvyšovat počet přírodních parků. Jedná se o místo, které mohou lidé ze Středočeského kraje, ale i Prahy, která je poblíž, využít k rekreaci. A také tímto krokem tak trochu chráníme oboru před developery, kteří by na tomto místě chtěli stavět," vysvětlil hejtman.

Rada kraje včera také podpořila finančně opravy dopravní infrastruktury v kraji. "V rozpočtu jsme našli ještě 1,4 miliardy korun, které jsme přesunuli do kapitoly doprava. Peníze půjdou zejména na opravu silnic první a druhé třídy. Chceme tím opozici ukázat, že její obvinění z nedostatku financí kvůli placení poplatků jsou lichá," uvedl Rath.

A dodal, že kraj chystá i digitální mapu kvality krajských cest, podle níž by rozhodoval o tom, které silnice v kraji opraví.


Autor / zdroj: Mediafax
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů