Pátek, 19. dubna 2024

Podpořte ekologii a ochranu klimatu ve fotografické soutěži

Podpořte ekologii a ochranu klimatu ve fotografické soutěži

Amatérští i profesionální fotografové mají i tento rok šanci prostřednictvím svých unikátních snímků upozornit na nutnost ochrany klimatu a naší zodpovědnosti.

Firma Bayer právě vyhlašuje již šestý ročník celostátní fotografické soutěže EKOLOGIE V OBJEKTIVU, která probíhá pod záštitou Ministerstva životního prostředí, mezinárodní organizace UNEP a Českého svazu ochránců přírody. Své snímky k tématu „Klimatické změny – naše výzva“ mohou fotografové zaslat do soutěže prostřednictvím portálu www.ekologievobjektivu.cz až do 14.8.2009.

Soutěží se ve dvou kategoriích: 11 až 18 let a nad 18 let. Začátkem září zasedne odborná porota složená ze specialistů na ochranu přírody a fotografování a vybere letošní vítěze, na které čekají nejen lákavé ceny v celkové hodnotě 120.000,- Kč, ale i možnost prezentovat svá díla na prestižním místě v centru Prahy a také v rámci následné putovní výstavy po celé zemi.


Snímek Iron Man, Radomíra Režného, který v loni získal jednu z cen
v soutěži Ekologie v objektivu.


V loňském roce čeští fotografové do soutěže přihlásili více než 900 ekologicky zaměřených snímků. Výběr vítězných a dalších unikátních vybraných snímků z loňského, pátého ročníku soutěže „Ekologie v objektivu“ je k vidění na různých místech ČR v rámci putovní výstavy. V nejbližších měsících ji můžete shlédnout od poloviny března do 2.dubna ve VOŠ a SOŠ v Březnici u Příbrami, následně bude až do 5.května umístěna v Podblanickém ekocentru ČSOP Vlašim. Každý můžeme pomoci bojovat proti lhostejnosti k ochraně klimatu například prostřednictvím jedinečných snímků, proto firma Bayer vybízí veřejnost - neváhejte a přihlašujte své příspěvky.

zdroj: Inspirela s.r.o.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů