Úterý, 16. dubna 2024

Libor Dostál – Příroda, jak ji vidím já

Libor Dostál – Příroda, jak ji vidím já

Libor Dostál se fotografování věnuje od svých 12 let, kdy jeho prvním fotoaparátem byl Flexaret. V době studií se začal intenzivněji věnovat fotografování ptáků a zvěře.

Od 90. let objevuje možnosti digitální fotografie v zachycení krajiny a detailu. V současné době pořizuje své fotografie převážně fotoaparátem Canon EOS 350 D a objektivem Canon 70–300 IS. Nejoblíbenějšími tématy nadále zůstávají příroda a krajina ve své rozmanitosti. Kromě fotografií pravidelně publikuje populární i odborné texty s problematikou ochrany přírody a myslivosti.

Libor Dostál  je jablonecký rodák a Jizerským horám zůstal věrný dodnes. Po absolvování Střední lesnické technické školy v Trutnově pokračoval ve studiu Lesnické fakulty VŠZ v Brně, kde promoval v roce 1985. Od té doby prošel řadou funkcí ve svém oboru (pěstební mistr, technik, revírník). V současné době je inspektorem pro genetiku, pěstování a ochranu lesa na Krajském ředitelství LČR, s.p. v Liberci.

Výstavu si nenechte ujít v Galerii Zbečno, Zbečno 5 až do 3. července. A POZOR v květnovém čísle časopisu FotoVideo na vás čeká velký materiál plný krásných fotografií pana Libora Dostála, sypmaťáka z Jizerských hor.

Redakce FotoVideo

http://www.ifotovideo.cz/

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů