Čtvrtek, 25. dubna 2024

Setonův závod přilákal 300 dětí

Setonův závod přilákal 300 dětí
Na tři stovky Pionýrů závodily ve stavbě stanu, práci s mapou, poznávání zvířat a dalších disciplínách. Jeden z nejvýznamnějších tábornických závodů se konal v sobotu 25. nedaleko Brna.
Okolí hradu Veveří se stalo dějištěm osmnáctého ročníku Setonova závodu. Děti při něm vyrazily na trať, kde plnily úkoly ve dvanácti tábornických disciplínách, vždy přiměřené svému věku. Procvičily si tak orientaci v přírodě, obratnost na opičí dráze, nebo třeba hledání v jízdním řádu.
Podle ředitele závodu, Honzy Kačera, se závodu zúčastnilo 99 hlídek, což je 300 dětí. Všechny se přenesly na divoký západ, neboť blízká brněnská přehrada vybídla závod motivovat legendárním Pokladem na stříbrném jezeře. V lesích na okraji Brna jste tak mohli o víkendu kromě dětí potkat také indiánská týpí či vedoucí oděné do indiánského oblečení.

O Setonově závodě

Již od roku 1991 pořádá Sdružení pionýrských tábornických oddílů řadu akcí. Setonův závod patří k těm nejvýznamnějším a vrcholí při něm jarní činnost oddílů i prestižní soutěž Zelená liga. Pořadatelem letošního ročníku Setonova závodu byla Zeměpisná společnost „Po cestách vlasti“, která sídlí ve Středisku volného času Lužánky.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů