Úterý, 23. dubna 2024

Vycházka do přírody pod Blaníkem pro fotografy (a nejen pro ně)

Vycházka do přírody pod Blaníkem pro fotografy (a nejen pro ně)

Správa Chráněné krajinné oblasti (CHKO) Blaník a Podblanické ekocentrum Českého svazu ochránců přírody (ČSOP) Vlašim pořádají v neděli 24.5. vycházku do okolí Louňovic pod Blaníkem. Akce je určena pro širokou veřejnost a je pořádána u příležitosti Evropského dne parků.

U příležitosti Evropského dne parků se v národních parcích a chráněných krajinných oblastech pořádají exkurze, výstavy a přednášky. V CHKO Blaník se můžete v neděli 24.5. zúčastnit vycházky do přírody. Trasa vycházky bude směřovat do okolí Louňovic pod Blaníkem za zachovalými kouty přírody. Vycházku doprovodí komentář pracovníka Správy CHKO Blaník.

Zvláštní pozvání na vycházku patří fotografům, zejména začínajícím. Vycházka bude doprovázena ukázkami a výkladem, jak a čím správně fotit krajinu, stromy nebo rostliny. Pokud si vezmete s sebou fotoaparát, získané snímky můžete zaslat do fotosoutěže „Krajinou pod Blaníkem“, kterou vyhlašuje Městys Louňovice pod Blaníkem.

Sraz účastníků je v 8.30 na autobusové zastávce na náměstí v Louňovicích pod Blaníkem. Předpokládané zakončení je na stejném místě v cca 11.30 hod. Doporučeno je turistické oblečení a obuv, akce je zdarma.

Ing. Mgr. Martin Klaudys
Správa CHKO Blaník
Vlašimská 8
Louňovice pod Blaníkem
257 06
tel./fax. 317852654

blanik@nature.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů