Sobota, 20. dubna 2024

15. ročník přírodovědné soutěže Betula pendula

15. ročník přírodovědné soutěže Betula pendula
KRNOV - Přírodní památka Staré hliniště na Petrovické ulici v Krnově bude místem, kde se v sobotu 6. června utkají žákovská družstva v 15. ročníku přírodovědné soutěže Betula pendula. Soutěž se tradičně bude skládat z praktické poznávací části a z části teoretické, kdy děti budou odpovídat na otázky rozmístěné na naučné stezce.

Tématické okruhy se budou týkat přírodní památky Staré hliniště, zoologie – života v tůních a jejich okolí, živočichů lesa, dravých ptáků a sov, botaniky – lesů mírného pásu a známých chráněných druhů rostlin. Obtížnost otázek bude odpovídat dané věkové kategorii a vychází z učiva základních škol. Protože letošní ročník probíhá v rámci kampaně Krnov – Město stromů 2008/2009, bude část otázek zaměřena také na problematiku stromů.
Prezentace soutěžících proběhne od 9.00 do 9.30 hodin, vyhodnocení a předání cen je plánováno na 13.30 hodin. Uzávěrka přihlášek je ve středu 3. června 2009, e-mail: sevkrnov@krnov.cz. Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny Občerstvení zajištěno. 
(Zdroj: Město Krnov)
 
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů