Čtvrtek, 25. dubna 2024

EK zahájila ekologickou kampaň "Klikni si pro stromek"

EK zahájila ekologickou kampaň "Klikni si pro stromek"

Evropská komise zahájila kampaň, při které má v deseti unijních zemích připraveno 5000 sazenic stromků pro mladé lidi ochotné zapojit se do boje proti klimatickým změnám.

O svůj stromek se prostřednictvím internetu mohou na adrese www.clickatree.europa.eu přihlásit i zájemci z Česka; do programu určeného pro mladé ve věku od 15 do 29 let byly vybrány také Bulharsko, Británie, Dánsko, Francie, Maďarsko, Německo, Polsko, Rumunsko a Švédsko. 

Stromy každoročně pohltí přibližně devět miliard tun kysličníku uhličitého. V důsledku mýcení lesů se naopak uvolní téměř dvě miliardy tun. Vysazováním dalších stromů můžeme přispět k rovnováze zemského klimatu a zároveň k rozvoji zeleně v našem vlastním okolí, uvádějí organizátoři kampaně, do které se lze přihlásit do 15. listopadu. 

Zájemce, který se zaregistruje prostřednictvím internetu, dostane od Evropské komise sazenici brslenu. Pokud na oplátku zašle organizátorům snímek zasazené rostlinky spolu se zeměpisnými souřadnicemi, objeví se jeho stromek na interaktivní mapě Evropy a má šanci na odměnu: veřejným hlasováním má být vybráno deset účastníků projektu, kteří se v létě příštího roku budou moci zúčastnit mezinárodního ekologického tábora.


AUTOR Euroskop
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů