Pátek, 19. dubna 2024

Výstavy studentských prací celosvětové výtvarné soutěže s etickým nádechem DAF putují po Republice

Výstavy studentských prací celosvětové výtvarné soutěže s etickým nádechem DAF putují po Republice

Od středy 1. července 2009 můžete v Čajovně Seraf v Plzni (www.seraf.wz.cz) shlédnout výstavu studentských prací soutěže Design Against Fur (DAF) z roku 2008. Podobnou mobilní výstavu, ovšem z roku 2007, shlédnete od 7. července 2009 v Galerii Krásova 37 v Praze na Žižkově (http://www.krasova37.wbs.cz/home.html). Oběma výstavám je společné to, že sestávají z vítězných, oceněných a dalších zajímavých plakátů, které studenti středních i vysokých škol z celého světa vytvořili v rámci soutěže DAF.

První zmíněná výstava nese název "DAF 08" a obsahuje celkem 15 plakátů. Zahrnuje jak vítěze regionálních světových kol, tak vítěze celosvětového i českého kola a další vybrané či oceněné plakáty českých studentů. Vznikla koncem roku 2008 a od té doby již navštívila Prahu (Galerie Cesty ke světlu na Chodově) či plzeňskou kavárnu Inkognito.
Historie druhé výstavy s názvem FASHION VICTIMS je o něco delší, neboť pochází již z roku 2007. Zájemci ji mohli vidět například v čajovně Archa v Novém Jičíně, v ústecké ZOO, na pražské Obchodní akademii Dušní, v Kladrubech a na dalších zajímavých místech. Svůj název dostala podle tématu, které měli studenti v roce 2007 za úkol zpracovat. V galerii uvidíte celkem 16 plakátů: vítězné práce českého kola DAF 07, vítězný plakát z evropského kola, vítěze celosvětového internetového kola, plakát, který získal hlavní cenu a v neposlední řadě pak také práce českých studentů, které získaly ocenění evropské poroty a mnohé další.
Soutěž p! ořádá v ČR již 7. rokem organizace Svoboda zvířat (www.svobodazvirat.cz) ve spolupráci s Fur Free Alliance (FFA, www.inFURmation.com), mezinárodní koalicí sdružující organizace na ochranu tzv. kožešinových zvířat. Úkolem studentů středních i vysokých škol je navrhnout plakát pro mezinárodní protikožešinovou kampaň. Obě výstavy si na uvedených místech můžete prohlédnout až do konce srpna 2009.
Více informací naleznete na www.dafcr.cz . Veškeré dotazy či připomínky směřujte ke koordinátorce DAF v ČR, Lucii Moravcové (e-mail: lucie.moravcova@svobodazvirat.cz; mobil: 736 766 188).
 
Kontaktní osoba: Lucie Moravcová
Telefon: 736 766 188
E-mail: lucie.moravcova@svobodazvirat.cz
 

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů