Čtvrtek, 28. března 2024

Přírodní repelenty: Voňavá ochrana před komáry

Přírodní repelenty: Voňavá ochrana před komáry

Komárů, klíšťat i jiného obtížného hmyzu je letos požehnaně, a tak se proti nim nezapomeňte chránit. Nemusíte však používat klasický repelent, na výběr je i přírodní kosmetika, která je účinná a krásně voní!

Chystáte se na dovolenou, ať už k moři nebo jen tak do přírody, a bojíte se otravného hmyzu, který by vás tak říkajíc ,,sežral za živa" ? Vyzbrojte se na hmyz, a všechny tu ,,havěť " přípravkem k tomu určeným. Několik jsme jich pro vás vybrali.

Venus – tinktura proti komárům

Přírodní ochrana proti hmyzu, tinktura Venus, má tu výhodu, že zároveň chrání a vyživuje pokožku. Obsahuje jen přírodní bio suroviny – jojobový olej a směs éterických olejů a můžete ji aplikovat na tělo i obličej. Slouží nejen jako prevence před štípnutí, ale i jako ošetření po bodnutí hmyzem!

Cena: 220 Kč (happyhemp.cz)

Přírodní repelent Alva Effitan

Přírodní repelent proti komárům a klíšťatům Alva Effitan vás ochrání po dobu 8 hodin před komáry a až 6 hodin proti napadení klíštětem! Repelent, který o pokožku pečuje pomocí aloe vera a kokosového oleje, byl úspěšně testován švýcarským Tropickým institutem v Basileji. Navíc krásně voní eukalyptem.

Cena: 325 Kč (produkty-bio.cz)

Levandulový repelent Volarome

Také další z přírodních repelentů Volarome vás ochrání před štípnutím hmyzem. Kromě toho, že je přátelský k ozónu, je zajímavé jeho složení – obsahuje výtažky z levandule, muškátu, šalvěje, citronely, eukalyptu a máty. A ta omamná vůně!

Cena: 185 Kč (najadashop.cz)

Bio repelent Repel

Bio repelent Repel vás ochrání proti komárům, ovádům, sametkám a klíšťatům. Výhodou je, že je vhodný pro celou rodinu, protože nedráždí citlivou pokožku dětí, a tak může být používán již od 1 roku. Obsahuje výhradně přírodní a biologické složky a jeho efektivita byla testována institutem entomologie ve Vídni. A ještě má jednu výhodu – je odolný proti vlhkosti a pocení, a tak vás ochrání i v největších vedrech.

Cena: 230 Kč (lavanda.cz)

Dezorient

Stoprocentně biologický odpuzovač hmyzu Dezorient vznikl na základě dlouholetých zkušeností s bodavým a savým hmyzem. Tento čistě přírodní přípravek je vhodný nejen pro dospělé, ale i pro malé děti, které chemické preparáty mnohdy špatně snášejí. Navíc jej můžete aplikovat i v okolí očí a úst a je použitelný i pro čtyřnohé kamarády. Přípravek Dezorient byl hodnocen a certifikován ve Výzkumném ústavu organických syntéz v Pardubicích a můžete jej aplikovat jak na kůži, tak i na oblečení. Výhodou je i nižší cena.

Cena: 63 Kč (najadashop.cz)

Přírodní repelent Halt’inscect

Tento přírodní repelent obsahuje unikátní výtažky olejů, které efektivně odpuzují hmyz. Najdete zde olej makadamový, slunečnicový, výtažek z citronové trávy, citronely a aksamitníku. Krásně voní, snadno se nanáší, avšak není vhodný pro děti do tří let. Navíc je nutné jej aplikovat přímo na kůži, nikoli na textil.

Cena: 240 Kč (eclovicek.cz)

Tip Kafe.cz

Náramek proti obtížnému hmyzu

Pokud vás nebaví stále se stříkat či mazat repelenty, můžete vyzkoušet také speciální náramek, který je napuštěn esenciálními oleji a ochrání vás před klíšťaty, komáry, blechami, vosami či včelami, a to po celou dobu nošení. Vydrží 4 až 6 týdnů a je vhodný i pro děti od tří let.

Cena: 149 Kč (eclovicek.cz)

Autor: Monika Brabcová | Fotografie: profimedia.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů