Čtvrtek, 18. dubna 2024

Ministr Miko navštíví Jeseníky

Ministr Miko navštíví Jeseníky
Ministr životního prostředí Ladislav Miko spolu se svým náměstkem Františkem Pelcem a ředitelem Agentury ochrany přírody a krajiny ČR (AOPK) Františkem Pojerem navštíví v úterý 15. září Jeseníky. Setkají se tu se starosty jesenických obcí i se zástupci výboru petice na podporu vzniku národního parku v Jeseníkách.

Setkání představitelů resortu životního prostředí se starosty bude věnováno otázkám ochrany přírody a krajiny v CHKO Jeseníky a jejího dalšího směřování. Důležitým bodem jednání bude také připravované vyhlášení Národního parku Jeseníky. Schůzky se zúčastní také vedoucí Správy CHKO Jeseníky Jan Halfar.

Setkání ministra Mika se starosty a zástupci petičního výboru se uskuteční v budově Letních lázní v Karlově Studánce od 8:30 do 10:30. Navazovat na něj bude od 10:30 tisková konference.

Z organizačních důvodů si dovolujeme zástupce médií požádat o potvrzení účasti e-mailem na adrese target=_blank>jeseniky@nature.cz.

Přeji příjemný den

Jakub Kašpar
Ředitel odboru vnějších vztahů a tiskový mluvčí
Ministerstvo životního prostředí
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů