Čtvrtek, 28. března 2024

Evropský ptačí festival na jezerských rybnících

Evropský ptačí festival na jezerských rybnících

AOPK ČR – Správa CHKO Blaník a Muzeum Podblanicka ve spolupráci s Českou společností ornitologickou zvou všechny milovníky ptačí říše a přírody na Evropský festival ptactva.

Léto pomalu končí a s nadcházejícím podzimem se stěhovaví ptáci chystají k dlouhému letu na svá zimoviště. V neděli 4. října se za nimi můžete spolu s námi vypravit přímo do terénu. První říjnový víkend je totiž již tradičně zasvěcen Festivalu ptactva, v rámci kterého organizují ornitologové pro veřejnost po celé Evropě vycházky do přírody spojené s pozorováním ptáků a dalším doprovodným programem.Účastníci získají mnoho informací jak o jednotlivých druzích, jejich životě, ohrožení a možnostech ochrany, tak o fenoménu ptačí migrace obecně.

Evropské festivaly ptactva organizuje mezinárodní sdružení na ochranu ptáků a jejich biotopů BirdLife International. Česká společnost ornitologická se jako národní partner BirdLife Int. přidala k pravidelnému pořádání Festivalu v roce 1994.

Sraz účastníků je v neděli 4. října 2009 v 8.30 u kapličky na návsi obce Jezero u Struhařova. Vycházka na jezerské rybníky bude v případě příznivého počasí spojena s ukázkou odchytu a kroužkování ptáků včetně dravců. Vašimi průvodci budou Pavel Procházka z Muzea Podblanicka a Jiří Pokorný ze Správy CHKO Blaník.

Kontakt: Jiří Pokorný, AOPK ČR - Správa CHKO Blaník, Louňovice pod Blaníkem 8, tel.: 724 002 223, e-mail: jiri.pokorny@nature.cz.

 

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů