Pátek, 29. března 2024

PŘIHLASTE SVŮJ STROM DO SOUTĚŽE A VYHRAJTE POUKAZ NA JEHO ODBORNÉ OŠETŘENÍ

PŘIHLASTE SVŮJ STROM DO SOUTĚŽE A VYHRAJTE POUKAZ NA JEHO ODBORNÉ OŠETŘENÍ

Velké Meziříčí - Do pátku 9. října mají obyvatelé i firmy z Velkého Meziříčí možnost přihlásit strom, na který jsou pyšní či který má nějakou zajímavou historii do soutěže Můj strom, kterou vyhlásilo Středisko ekologické výchovy Ostrůvek ve spolupráci s městem Velké Meziříčí. Jedinou podmínkou je, že strom musí stát na jejich pozemku. Soutěží se ve třech kategoriích: Ovocný strom, Listnatý strom a Jehličnatý strom. O výhercích, kteří získají poukaz na odborné ošetření stromu v hodnotě několika tisíc korun, rozhodne odborná komise do konce října. Celý projekt podpořil Kraj Vysočina v rámci programu Zdravý kraj.

"Ačkoli stromy hrají v městském prostředí nezastupitelnou roli, často se setkáváme spíše s negativním postojem lidí. Důvody bývají malicherné - padající listí, klíšťata, stín... K nim se, hlavně v poslední době, přidává strach z možného pádu stromu. Stromy těmto důvodům často musí ustoupit, chtěli jsme proto ukázat i opačný postoj. Chtěli jsme ocenit ty, kteří o stromy pečují, kteří si uvědomují jejich význam, a péči o stromy jim usnadnit," vysvětluje důvody vyhlášení soutěže jedna z organizátorek Pavla Švecová.

Přihlášku s popisem místa, kde se strom nachází, čím je výjimečný a samozřejmě se svým jménem a kontaktem mohou zájemci doručit na Středisko ekologické výchovy Ostrůvek, nebo na Informační centrum města, kde rovněž získají podrobnější informace. Přihlásit svůj strom je možné rovněž e-mailem na adresu ostruvek@chaloupky.cz či prostřednictvím internetových stránek www.chaloupky.cz.

Více informací poskytne:
Jana Audy, 566 522 831, 731 440 924, ostruvek@chaloupky.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů