Pátek, 19. dubna 2024

V Desné na Jablonecku se uskuteční pásmo filmů o extrémních sportech i přírodě

V Desné na Jablonecku se uskuteční pásmo filmů o extrémních sportech i přírodě

Nejdrsnější filmy z Festivalu expediční kamera připravilo na sobotní podvečer kino Alfa v Desné na Jablonecku. Festival potrvá čtyři hodiny a diváci uvidí osm adrenalinových filmů.

"Festival je určen pro všechny milovníky dobrodružství, extrémních sportů a divoké přírody. Filmy jsme připravili ve spolupráci s kinem kina Alfa. Hlavním pořadatelem události je občanská společnost Klub Expediční fond, jehož jednou z hlavních aktivit je finanční a materiální podpora vědeckých a sportovních expedic v odlehlých částech světa," řekla mluvčí městského informačního střediska v Desné Tereza Kahánková. Dodala, že filmy budou o lidech a jejich zážitcích v extrémním prostředí hor, řek, pralesů a pouští. Festival expediční kamera je podle ní příběhem o cestách, kamarádství a překonávání všech možných přírodních překážek všemi způsoby. Někdy s notnou dávkou adrenalinu, jindy s pílí a neutuchající houževnatostí.

Festival nejlepších outdoorových filmů se zároveň uskuteční v únoru a březnu ve více než padesáti městech České republiky. V Desné budou na programu filmy Bhútán - Hledání štěstí, Hliněná řeka (remake), Uruca, The Sharp End, Slzy Konga, Expedice Dhaulágiri - Makalu 2008, Lifting Strike - Arwa Tower a Matrix reloaded.


Autor / zdroj: Mediafax
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů