Pátek, 19. dubna 2024

Kurz péče o staré domy

Kurz péče o staré domy

Již tento víkend 19.-21.2.2010 se bude konat pod hlavičkou Akce Příroda jedna z prvních letošních příležitostí, jak pomoci přírodě s Hnutím Brontosaurus. Víkendovku Kurz péče o staré stromy připravili dobrovolníci z Hnutí Brontosaurus a proběhne v Orlických horách.

Kurz péče o staré stromy je připraven především pro majitele starých zahrad či sadů, kteří by se rádi o své stromy naučili pečovat. Zároveň je ale tato víkendovka otevřena všem, kteří mají ke stromům vztah a v budoucnu by se chtěli péči o staré stromy věnovat.
Zajímavostí této akce je mimo jiné i lokalita Pěčínské aleje. Je totiž opuštěným a průmyslem nedotčeným místem, kde místní osadníci stále chovají ovce či hospodaří v lesích pomocí koní. "Pro tyto obyvatele je příroda velmi cenným prostředím a hospodaří především s tím, co si sami vypěstují či vychovají. Máme tedy možnost nahlédnout na přírodu jejich očima, abychom nezapomněli, co je v našich životech skutečně důležité", uvedla organizátorka akce Monika Kašparová.
Dobrovolníci budou pomáhat přírodě prostřednictvím výsadby aleje a remízků. Tím vytvoří biokoridor pro drobné bezobratlé živočichy a ptáky a zároveň ochranu proti větrné erozi. "Půjde o ruční a tvořivou práci, která bude přínosem pro stromy i člověka! ", dodala Kašparová.
Víkendovka Kurz péče o staré stromy je součástí cyklu Akce Příroda, která je jedním z programů Hnutí Brontosaurus. Akce Příroda je zaměřena na dobrovolnickou pomoc přírodě doplněnou zážitkovým programem a environmentální výchovou.

Kontaktní osoba: Monika Kašparová
Telefon:
E-mail: monacasper@seznam.cz


Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů