Pátek, 29. března 2024

Daňová přiznání zasadí stromy

Daňová přiznání zasadí stromy

Příjemná novinka letošního roku - nový, jednodušší a bezplatný způsob podání daňového přiznání, který navíc podporuje výsadbu stromů. Společnost Software602, autor formuláře, přispěje totiž 1 korunou z každého takto podaného daňového přiznání Nadaci Partnerství na výsadby stromů. Největší výhodou nového podání je vedle šetrného přístupu k životnímu prostředí také jeho jednoduchost a možnost odeslání přes datovou schránku prakticky odkudkoliv na jedno kliknutí.

"Vítáme každý dobrý nápad, díky kterému můžeme podpořit správnou věc. Ze získaných prostředků podpoříme výsadby stromů v ovocných alejích, okrasných stromořadích, či biokoridorech. Doufáme, že představa nových stromů zpříjemní uživatelům tuto ne zrovna populární činnost, jakou vyplňování daňového přiznání bezesporu je,"" uvádí Mirka Drobílková z Nadace Partnerství.

Bližší informace jsou soustředěny na portálu Bezpapiru.cz, odkud lze formulář daňového přiznání také stáhnout. "Vzhledem k počtu až 6 milionů fyzických osob a cca 2,8 milionů živnostníků je potenciál nového způsobu podání daňových přiznání prostřednictvím bezplatného programu 602XML Filler obrovský. Každopádně minimální věnovaná částka bude 50 000 Kč, což v průměru znamená až 150 nových stromů," dodává obchodní ředitel společnosti Software602 Pavel Nemrava.

Cílem společného projektu Nadace Partnerství a Software602 je podpora výsadby stromů do krajiny se zapojením místních lidí a spolků do plánování, přípravy i realizace. Nadace Partnerství projektové záměry vybírá v otevřené grantové soutěži a je jejich odborným garantem.

Využití programu 602XML Filler není jedinou možností, jak podat daňové přiznání bezpapírovou, elektronickou cestou. Daňoví poplatníci mohou už několik let využívat šablony ve formátu XLS pro Microsoft Excel a také šablony ve formátu PDF pro Adobe Reader. Využít je také možné aplikaci EPO ministerstva financí. Každá z těchto možností je něčím zajímavá, žádná z nich však neobsahuje všechny výhody, které přináší podání s využitím formulářů 602XML Filler a datové schránky.

Kontakt:
Miroslava Drobílková, koordinátorka programu Strom života Nadace Partnerství,
tel: 515 903 125, e-mail: mirka.drobilkova@nap.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů