Čtvrtek, 28. března 2024

Podpořit ochranu zvířat je nyní ještě jednodušší!

Podpořit ochranu zvířat je nyní ještě jednodušší!

Občanské sdružení Svoboda zvířat se dnešním dnem zapojuje do unikátního projektu oblíbených dárcovských SMS zpráv. "Věříme, že se vstupem Svobody zvířat do projektu DMS umožníme zapojení se do ochrany zvířat, v tomto případě formou peněžní podpory, větší skupině lidí v České republice. DMS představují velmi jednoduchý způsob podpory různých dobročinných projektů," vysvětluje Tomáš Popp, předseda o. s. Svobody zvířat a dodává "máme radost, že i příznivci ochrany zvířat nyní mohou posílat DMS a podpořit tak projekty ochrany zvířat, které koordinujeme."

Svobodu zvířat je možné podpořit odesláním SMS ve formě DMS SVOBODAZVIRAT na číslo 87 777. Cílem je získat potřebné finanční prostředky na projekt s názvem "Pojďme chránit zvířata", jehož záměrem je v obecné rovině vzdělávání široké veřejnosti v těchto oblastech ochrany zvířat: poskytování obecných i praktických informací (např. jak postupovat v případech týrání zvířat), šíření informací týkajících se ochrany tzv. kožešinových zvířat a pokusných zvířat, poskytování informací o ochraně koček (včetně přímé pomoci toulavým/opuštěným kočkám v terénu) a provádění ekovýchovných projektů pro základní a střední školy za účelem vzdělávání dětí a mládeže v ochraně zvířat.

"Osvěta v oblasti ochrany zvířat je základním kamenem nezbytným k posunu společnosti ve vnímání zvířat jako cítících bytostí a ve změně jejich postavení. Nepatrnou změnu k lepšímu již za 15 let naší činnosti zaznamenáváme, ale pořád je co zlepšovat - zvířata nejen v naší společnosti stále nepředstavitelně trpí, mnohdy jen kvůli nevědomosti či neinformovanosti laické veřejnosti," říká Popp.

"Dárcovské SMS pomáhají již 6 let celé řadě neziskových organizací komunikovat s dárci a získávat prostředky na veřejně prospěšné aktivity. Od vzniku DMS takto lidé již poslali dárcovské SMS v hodnotě vyšší než 293 milionu korun," říká Klára Šplíchalová, ředitelka Fóra dárců pro nadační a dárcovské programy. "Jsme rádi, že nyní DMS pomůže i organizaci Svoboda zvířat získávat finance v rámci jejich programu Pojďme chránit zvířata."

Informace o DMS službě

DMS - dárcovská SMS je společným projektem Fóra dárců, občanského sdružení usilujícího o podporu filantropie v České republice, a Asociace provozovatelů mobilních sítí. Předmětem činnosti Asociace je vytváření optimálních podmínek pro rozvoj veřejných mobilních telekomunikačních sítí a poskytování veřejných mobilních telekomunikačních služeb v České republice.

<BR>DMS je služba s názvem Donors Message Service tedy dárcovská SMS. DMS je jednoduchý způsob, který umožňuje jednou textovkou podpořit dobrou věc. DMS lze využít pro podporu konkrétní neziskové organizace menší finanční částkou. Cílem služby DMS je pak nabídnout nestátním neziskovým organizacím (NNO) možnost získávat příspěvky od jednotlivců prostřednictvím mobilního telefonu formou SMS zpráv. A vytvořit tak dlouhodobý mechanismus, který bude transparentní a srozumitelný. Mechanismus, který bude přispívat k rozvoji individuálního dárcovství přes SMS a minimalizovat náklady na jeho provoz.

Jednorázová DMS pro Svobodu zvířat
Odešlete dárcovskou SMS ve tvaru DMS SVOBODAZVIRAT na telefonní číslo 87 777. Cena DMS je 30 Kč, Svoboda zvířat obdrží 27 Kč.

DMS Roční podpora
Nyní můžete nově přispívat pravidelně každý měsíc po dobu jednoho roku. Stačí odeslat SMS ve tvaru DMS ROK SVOBODAZVIRAT na číslo 87 777 a každý měsíc Vám bude automaticky odečtena částka 30 Kč. Více informací najdete na www.darcovskasms.cz.

Informace o organizaci Svoboda zvířat
Svoboda zvířat (SZ) je celostátní nezisková organizace pro ochranu zvířat. Vychází z myšlenky, že každý život má svou vlastní neopakovatelnou hodnotu, která není závislá na momentálním hodnocení člověkem. Svoji činnost zahájila v roce 1994. SZ se snaží změnit vztah lidí ke zvířatům. Nejde však jen o zlepšení životních podmínek zvířat, ačkoliv z krátkodobého hlediska s tímto přístupem SZ souhlasí. Hlavní snahou je změnit pohled na zvířata tak, aby byla vnímána jako tvorové, kteří mají hodnotu sami o sobě. Zacházení s nimi by nemělo být hodnoceno podle jejich možného užitku pro člověka. Celá činnost SZ je založena na myšlence nenásilí a nepřekročení osobní svobody jednotlivce.

Některé z úspěchů Svobody zvířat: aktivní kampaní napomohla zákazu obchodování s výrobky z tuleňů v EU, napomohla prosazení zákazu testování kosmetiky a jejích složek na zvířatech v ČR, pomohla nahradit některé pitvy a pokusy na zvířatech ve výuce na několika školách a fakultách, aktivně se zasadila o prosazení zákazu dovozu a prodeje psích a kočičích kožešin v EU, přispěla k uzavření několika velkých českých kožešinových farem.

Více informací:
www.svobodazvirat.cz
www.darcovskasms.cz

Kontaktní osoby:
Tomáš Popp, předseda Svobody zvířat - 777 239 808, tomas.popp@svobodazvirat.cz
Vendula Prjachová, koordinátorka dárcovských programů - 736 706 538, prjachova@donorsforum.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů