Úterý, 16. dubna 2024

Pozvánka na Letní FLORU OLOMOUC 2010

Letos s mottem "Móda v květech"

Pozvánka na Letní FLORU OLOMOUC 2010

Ve dnech 19. až 22. srpna se brány Výstaviště Flora Olomouc otevřou zahradnické akci s nejdelší tradicí v ČR - letní etapě mezinárodní výstavy a veletrhu FLORA OLOMOUC.

Tvůrci hlavní expozice v pavilonu A se letos opět nechali inspirovat přitažlivým tématem.Velká přehlídka květin vrcholného léta, kterou pro letní Floru připravuje Český zahrádkářský svaz, promění prostory největšího výstavního pavilonu - v duchu letošního motta výstavy "Móda v květech" - v netradiční květinový módní salon. Expozice letních květin - jiřinek, růží, gladiol, lilií, balkonovek, doplní horké módní novinky. Móda ovlivní také letní floristické klání - aranžéři budou tentokrát soutěžit o nejlepší květinovou přízdobu společenského oděvu.

K návštěvnicky nejpřitažlivějším bude letos bezesporu patřit expozice trvalek českých perenářů a přehlídka léčivých, aromatických a kořeninových rostlin. Zajímavými expozicemi, nabídkou biokoření a dalšími novinkami, ale prodejem rostlin, osiv, literatury, bylinných čajů, tinktur a také odborným poradenstvím se zde představí členové Sdružení pěstitelů a zpracovatelů léčivých, aromatických a kořeninových rostlin PELERO CZ.

Pro užitečné rady si budou moci zájemci zajít i do zahrádkářské poradny a návštěvu pavilonu pak uzavřít posezením v zahrádkářském "sklípku" s cimbálem a moravským vínkem.



Pavilon E bude patřit tradičnímu zelenému "rámu" pestrobarevných letních přehlídek - okrasným dřevinám Svazu školkařů ČR. Živé exponáty doplní ještě výstava Strom roku pořádaná ve spolupráci s Nadací Partnerství. Po dvouleté přestávce se na výstavišti opět představí Unie botanických zahrad ČR. Expozice "Rostliny okolo nás" překvapí návštěvníky pestrou ukázkou flory, která nás denně obklopuje - od běžných kopřiv a lučních travin až po vodní rostliny, či exotické kaktusy a orchideje.

Na letní Floře Olomouc si přijdou na své nejen obdivovatelé květin, ale také zahrádkáři, zahradníci a kutilové. V pavilonu G a na volných plochách výstaviště na ně čeká bohatá nabídka LETNÍCH ZAHRADNICKÝCH TRHŮ s prodejem květin, rostlinného materiálu, zahradnickými pomůckami a hobby potřebami. Pro zájemce budou zdarma otevřeny sbírkové skleníky výstaviště s exotickými zajímavostmi, botanické zahrada výstaviště a Univerzity Palackého a na scéně Samba je připravený zábavný doprovodný program s hudbou i módními přehlídkami.

Brány výstaviště budou otevřeny denně od 9 do 18 hodin. Plné vstupné je 100 Kč, zlevněné (pro důchodce a studenty) - 80 Kč, děti od 6 do 15 let - 40 Kč, rodinné vstupné (2+1 až 4 děti) - 210 Kč. Zdarma je vstup na výstavu pro děti do 10 let v doprovodu rodičů a návštěvníky s průkazem ZTP a ZTP - P.

A ještě dobrá zpráva pro budoucí návštěvníky letní Flory Olomouc: při odebrání min. 20 kusů vstupenek nejpozději do 31. července mohou zájemci získat 20% slevu .

Informace: www.flora-ol.cz.



Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů