Sobota, 20. dubna 2024

Ve Vimperku začal česko-německý filmový festival o přírodě

Ve Vimperku začal česko-německý filmový festival o přírodě

Ve Vimperku dnes začal česko-německý Mezinárodní filmový festival o zvířatech a přírodě Natur Vision. Jeho první část se uskutečnila v bavorském Neuschönau. Návštěvníci na něm uvidí mimo jiné deset oceněných snímků. Součástí přehlídky je výstava nejlepších fotografií z mezinárodní fotosoutěže Fascinace přírodou a také dětských prací ze soutěže Máme rádi zvířata. V pátek se uskuteční beseda s českými filmovými tvůrci.

Diváci mohou na přehlídce zhlédnout třeba film Obilné pole německého režiséra Jana Halfa, který získal hned dvě ocenění. Vypráví příběhy obyvatel polí, mimo jiné rodiny křečka. Přijít mohou i na celovečerní film Bama, gorilí muž, ve kterém kamerunský ošetřovatel 12 sirotků vzácných goril nigerijských hledá rodinu pro svého oblíbence Nyanga. Zejména malým návštěvníkům je určen snímek Světluška, který se na festivalu stal nejlepším filmem pro děti.

Zahrádkáři by se měli vypravit na film Láska v tempu hlemýždím rakouských autorů Egona a Marie Lackingerových. Dozvědí se zajímavé údaje o stavbě jejich těla, oblíbené potravě a stálých zálibách. Autoři míní, že diváci změní svůj obvykle negativní postoj k těmto malým živočichům.

K dalším zajímavým snímkům patří Divoké Japonsko nebo maďarský film Neviditelný fotograf ptáků, jihoafrický snímek Noc se žraloky, indicko-britský koprodukční film Opičí zloději i australský snímek Královští ještěři.

Festival ve Vimperku uzavře páteční galavečer.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů