Pátek, 26. dubna 2024

Calla vyhlašuje fotosoutěž "Torza jsou krásná!"

Calla vyhlašuje fotosoutěž "Torza jsou krásná!"

Torza jsou krásná! Tak se jmenuje soutěž pro fotoamatéry, kterou vyhlásilo sdružení Calla. Cílem soutěže je popularizovat a propagovat význam starých stromů a mrtvého dřeva v ochraně biodiverzity a ohrožených druhů a zároveň ukázat jejich krásu.

Přihlášené fotografie by měly estetickým způsobem zobrazovat staré stromy nebo jejich části, stromové dutiny, mrtvé dřevo, stromová torza, pařezy, způsoby jejich ochrany, případně organismy vázané na staré a mrtvé dřevo v jejich přirozeném prostředí. Soutěž není nijak věkově omezena, nesmějí se jí však účastnit profesionální fotografové. Do soutěže přijímáme digitální fotografie prostřednictvím webového formuláře, který najdete i s podrobnými informacemi na adrese www.calla.cz Klasické fotografie mohou účastníci posílat poštou na adresu Cally.

Uzávěrka přijímání fotografií do soutěže byla stanovena na 31. prosince 2010 (rozhoduje čas vložení snímku prostřednictvím webového rozhraní, respektive datum poštovního razítka). Vítězné snímky budou k vidění na webu a také na následné výstavě.

"Chceme ukázat, že i staré stromy a mrtvé dřevo mají v přírodě nezastupitelné místo. Nejen jako útočiště řady ohrožených druhů, ale i jako esteticky hodnotné součásti krajiny. I stromová torza prostě mohou být krásná," říká o fotosoutěži Jiří Řehounek z Cally.

Kontakt: RNDr. Jiří Řehounek (Calla) - tel. 605 066 898, e-mail RehounekJ@seznam.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů