Pátek, 29. března 2024

Pro obnovu kulturní krajiny

Pro obnovu kulturní krajiny

Až do 30. 9. lze žádat o granty na projekty zabývající se obnovou kulturní krajiny a péčí o životní prostředí v celé ČR. ČSOB totiž ve spolupráci s Nadací VIA vyhlásila již třetí ročník svého grantového programu >>ČSOB a ERA pro podporu regionů - velké komunitní granty<<. V jeho rámci každý ze tří vítězných projektů získá finanční podporu ve výši 0,3 mil. Kč.

Přihlášené projekty by se měly týkat lokalit ve volné krajině mimo zastavěné části obcí a měst. Projekty mohou být zaměřené na témata jako obnova původních a zakládání nových krajinných prvků, zachování krajinného rázu a estetické funkce krajiny, podpora šetrné údržby a zlepšování prostupnosti krajiny, obnova cest a stezek, péče o drobné stavby a památky v krajině, ochrana a obnova přirozených a cenných biotopů, péče o lokality důležité pro biologickou rozmanitost krajiny apod.

O granty mohou žádat obce a sdružení obcí i jejich příspěvkové organizace, české nevládní neziskové organizace registrované jako občanská sdružení, nadace a nadační fondy, obecně prospěšné společnosti či účelová zařízení církví. Výsledky grantového řízení budou zveřejněny ve druhé polovině listopadu.

Odborným garantem programu je Nadace VIA. Více informací o podmínkách grantového kola je k dispozici na webových stránkách csob.cz a www.nadacevia.cz.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů