Pátek, 29. března 2024

Začíná hlasování v anketě Alej roku 2011

Začíná hlasování v anketě Alej roku 2011

Od 16. října mají všichni občané možnost hlasovat v celostátní internetové anketě o nejzajímavější Alej roku 2011. Vybírat mohou z více jak 37 nominovaných alejí z celé republiky. Jejich fotografie, stručný popis a hlasovací tlačítka naleznou na stránkách arnika.org/alej-roku-2011.

"Mezi nominovanými alejemi jsou takové zajímavosti, jako například mezistátní česko-polská třešňovka, stromořadí mezi dvěma jihočeskými rybníky, torzo podkrušnohorské aleje, která z větší části ustoupila osudu hnědouhelných oblastí nebo třeba již vykácenou topolovou alej, která zpříjemňovala pěší cestu z nádraží," říká Jakub Esterka, vedoucí kampaně Zachraňme stromy.

"Každý si v anketě může najít stromořadí takříkajíc svému srdci nejbližší. Věříme, že takto obrátíme větší pozornost k alejím jako neopomenutelnému prvku naší krajiny i přírody a díky tomu společně přispějeme k jejich větší ochraně," dodal Jakub Esterka z Arniky. Lidé mohou pro výběr aleje, které budou chtít dát svůj hlas, využít i mapu nominovaných alejí.

Záštitu nad soutěžní anketou Alej roku 2011 převzali členové petičního výboru petice Zachraňme stromy moderátor a publicista Přemek Podlaha a Marie Hrušková, spisovatelka píšící o památných stromech.

Ti, kdo s nominací zaváhali, mají do konce října ještě šanci přihlásit svou oblíbenou alej. Hlasování bude ukončeno 30.listopadu a slavnostní vyhlášení vítězné aleje a výherců soutěže proběhne začátkem prosince 2011. Na autory oceněných fotografií čekají hodnotné ceny, například dárkové poukazy na nákup fotografických služeb či techniky v Centru FotoŠkoda, knižní tituly o stromech od spisovatelky Marie Hruškové, publikace Arniky o stromech a alejích a další.

Hlasovat můžete zde

Další informace:
Hledá se nejhezčí stromořadí! Arnika vyhlašuje anketu Alej roku 2011.

Partneři ankety Alej roku 2011:

Centrum FotoŠkoda

Ekocentrum Zelený dům Chrudim

CFS logo2D mensi

ekocentrum zelen dm

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů