Čtvrtek, 18. dubna 2024

DB Schenker v České republice vysadí 800 nových stromů

DB Schenker v České republice vysadí 800 nových stromů

Společnost DB Schenker v České republice plní svůj příslib z loňských oslav 20 let působení na českém trhu a v letošním roce vysadí za každého stálého zaměstnance společnosti strom do české přírody.

Ke spolupráci přizval český DB Schenker zkušeného a respektovaného partnera, Nadaci Partnerství, která se podobným projektům na tvorbu a ochranu životního prostředí věnuje dlouhodobě. Posláním Nadace je pomáhat nevládním organizacím, obcím a dalším partnerům v péči o životní prostředí, stimulovat trvale udržitelný rozvoj, mezisektorovou spolupráci a účast občanů na věcech veřejných.

Díky příspěvku DB Schenker vysadí v průběhu roku 2012 Nadace Partnerství osm stovek stromů na řadě míst v České republice, např. v Přerově nad Labem, v obcích Javorníky na Olomoucku nebo Urbanov na Vysočině. Některých výsadeb se již aktivně zúčastnili i zaměstnanci blízkých poboček DB Schenker, jako např. v obci Slavětín nad Ohří.

"Jsem velmi hrdý na to, že za každého našeho zaměstnance vysadíme strom. Spolu s dalším projektem Zásilky pro radost, díky kterému jsme předali více než 400 tisíc korun na charitativní účely, to jsou konkrétní projekty, které přinesly radost nám i našemu okolí," říká Tomáš Holomoucký, ředitel Schenker spol. s. r. o.

Zaměstnanci českého DB Schenker budou mít i nadále přehled, kde jejich stromy rostou a jak se jim daří. Stromy jsou totiž označeny symbolickým lístkem s logem společnosti. DB Schenker tak pokračuje v lokálních projektech společenské odpovědnosti, které vnímá jako nedílnou součást svého působení v České republice a i nadále se chce aktivně podílet na ochraně životního prostředí.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů