Čtvrtek, 18. dubna 2024

Za starý spotřebič volňásek do zoologické zahrady v Ústí nad Labem!

Za starý spotřebič volňásek do zoologické zahrady v Ústí nad Labem!

Že jim příroda a životní prostředí nejsou lhostejné, mohou rodiče svým dětem dokázat v sobotu 15. září v ústecké zoologické zahradě. V rámci akce Rozloučení s prázdninami totiž mohou vhodit od 8 do 17 hod vysloužilý elektrospotřebič, který jim doma zabírá místo, do připraveného sběrného kontejneru. Co z toho budou mít? Vedle jistě příjemného pocitu, že udělali dobrý skutek, budou děti odměněny u informačního stánku kolektivního systému ELEKTROWIN volnou vstupenkou do zoo. Dospělí mohou jít do zoo za cenu dětského lístku.

Součástí sobotních oslav v ústecké zoo je také projekt S vysloužilci do ZOO, který již pátým rokem oceňuje "bojovníky" za recyklaci elektrospotřebičů volnou vstupenkou do zoologické zahrady po celé republice. "Do Ústí nad Labem se rádi vracíme, protože jsme zde v minulém roce vysbírali celkem 78 kusů starých elektrických spotřebičů a rozdali jsme vstupenky za 3 400 korun," poukazuje na úspěch loňského ročníku Táňa Pokorná, ředitelka zákaznického oddělení kolektivního systému ELEKTROWIN, a dodává: "Máme radost, že si lidé uvědomují, že i když se chodí do zoologické dívat na zvířata, neměli by se jako dravá zvěř k naší planetě chovat."

Projektem S vysloužilci do ZOO chce společnost ELEKTROWIN upozornit na skutečnost, že i ze staré žehličky, mikrovlnky nebo vysavače lze získat spoustu užitečných materiálů, které se dají dále použít. "Například při recyklaci žehličky můžeme získat až půl kilogramu železa, ze kterého se dá vyrobit několik nových plechovek nebo desítky hřebíků," vysvětluje smysl recyklace Táňa Pokorná. "A to už přece za tu námahu nehodit vysloužilý spotřebič do popelnice, ale odevzdat ho k recyklaci, stojí."

U informačního stánku, který letos navštívil deset zoologických zahrad po celé České republice, se zájemci dozvědí, z čeho se skládají jednotlivé domácí elektrospotřebiče nebo jakým způsobem probíhá jejich rozebírání a recyklace. Pro děti jsou připraveny kvízy a soutěže o zajímavé ceny. Více informací na webové stránce www.elektrowin.cz.

Pro více informací, prosím kontaktujte:

Taťána Pokorná
Email: tpokorna@elektrowin.cz,
Tel.: 731 492 677

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů