Pátek, 26. dubna 2024

Kompletní univerzální sada recyklovaných obalů

Kompletní univerzální sada recyklovaných obalů

Společnost DHL Express oznámila uvedení nové sady obalů pro zjednodušení svých přepravních služeb pro zákazníky a pro snížení dopadu na životní prostředí. Nové obaly jsou vyrobeny ze 100% recyklovatelného materiálu, který je mnohem šetrnější k životnímu prostředí, čímž podporuje svou strategii ochrany životního prostředí v rámci projektu GOGREEN.

Nová sada zahrnuje obaly, které jsou k dispozici v sedmi různých velikostech, dále dva typy trojúhelníkových a čtyři typy obalů na láhve. Tato nová kompletní sada obalů bude k dispozici zákazníkům nejen v České republice, ale ve většině dalších zemí světa na konci roku 2009. Plánem distribuce je postupné nahrazení stávajících obalů DHL. Roland Thomas, viceprezident Global Products DHL Express, řekl: "Věříme, že tato univerzální obalová řada skutečně uspokojí přepravní potřeby většiny našich zákazníků. Jsme schopni přepravit v těchto obalech jakoukoliv zásilku od 250 g do 25 kg, zvládnout různé tvary a s naším patentovaným paletovým boxem můžeme zvýšit hmotnost jednoho kusu zásilky až na 100 kg."

V České republice se nové 100 % recyklovatelné obaly dostanou k našim zákazníkům v průběhu podzimu 2009. Tyto standardní obalové materiály jsou poskytovány zákazníkům zdarma. Každý z obalů byl navržen tak, aby minimalizoval množství použitých surovin. Díky zvýšené odolnosti a pevnosti v tlaku je možné zmenšit celkovou povrchovou plochu obalů, zejména větších boxů.

Zdroj:Logistika
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů