Úterý, 16. dubna 2024

Většina Evropanů podle průzkumu preferuje skleněné obaly

Většina Evropanů podle průzkumu preferuje skleněné obaly

Většina spotřebitelů v Evropě preferuje skleněné obaly na nápoje a jídlo před ostatními obalovými materiály. Sklo upřednostňuje 68 procent evropských spotřebitelů a podobná situace je také v Česku, kde tyto preference činí 60 procent. Vyplývá to z průzkumu, který pro Federaci evropských výrobců obalového skla a strojově vyráběného stolního skla (FEVE) v 19 evropských zemích provedla společnost TNS.

"Drtivá většina evropských spotřebitelů (84 procent) podporuje právo spotřebitelů mít možnost koupit si určité produkty ve skleněných obalech," sdělila dnes ČTK FEVE. Federace za překvapivé zjištění označila fakt, že 42 procent respondentů je ochotno si za sklo připlatit.

"Spotřebitelé dnes kladou větší důraz na zdraví než dříve. Opravdu se zajímají o to, jaké látky se jim dostávají do těla, a také o to, jaký dopad mají obaly na životní prostředí," komentoval výsledky průzkumu předseda FEVE Niall Wall.

Postoj vůči sklu je nejpozitivnější v jižní Evropě a v Polsku. Jedinou zemí s nadpoloviční podporou plastových obalů je Estonsko, kde podle průzkumu 53 procent lidí upřednostňuje plasty a 47 procent sklo.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů