Čtvrtek, 18. dubna 2024

Na Mistrovství ČR hasičů se bude i recyklovat

Na Mistrovství ČR hasičů se bude i recyklovat

Druhý ročník Mistrovství České republiky družstev Sdružení dobrovolných hasičů SH ČMS přilákal tisícovku požárníků. Nejlepší sportovci a sportovkyně z řad profesionálních i dobrovolných hasičů budou od pátku do neděle bojovat o prestižní tituly na Atletickém stadionu v Uherském Hradišti. Pro všechny návštěvníky akce je kromě čtyř disciplín požárního sportu připraven i interaktivní stánek kolektivního systému ELEKTROWIN. Lidé se zábavnou formou dozvědí, kam mohou své vysloužilé spotřebiče bezplatně odevzdávat, jak probíhá jejich recyklace nebo jaké škody způsobí staré spotřebiče, pokud nejsou předány k správné recyklaci. Hasičské sbory se zase mohou přímo na místě zaregistrovat do projektu "Recyklujte s hasiči".

Že spojení hasičů a recyklace starého elektroodpadu jde dohromady, dokládá právě projekt "Recyklujte s hasiči" kolektivního systému ELEKTROWIN. Od svého startu v dubnu 2011 se 600 Sdružení dobrovolných hasičů podařilo shromáždit neuvěřitelných 1300 tun elektroodpadu. "Tuto službu hasičů nejvíc oceňují lidé na vesnicích a v menších obcích, kde neexistuje sběrný dvůr," říká Roman Tvrzník, generální ředitel ELEKTROWIN a.s. a dodává: "Pomoc hasičů při sběru elektroodpadu zasluhuje velkou pochvalu. Díky nim jsme ušetřili 7 900 MWh elektrické energie a 763 tisíc litrů ropy."

Také sami hasiči jsou z projektu "Recyklujte s hasiči" doslova nadšení. "Navíc mohou získat do svého rozpočtu od společnosti ELEKTROWIN i finanční odměn,u" říká ředitel kanceláře Sdružení hasičů, pan Jan Aulický.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů