Pátek, 29. března 2024

Vizitky firem, které podaly nabídky do ekotendru

Vizitky firem, které podaly nabídky do ekotendru

Vizitky firem, které dnes podaly cenové nabídky do tendru na odstranění starých ekologických škod:


Environmental services a.s.

Vznik: 1. srpna 2008; v Obchodním rejstříku (OR) zapsána firma Karob, a.s., nynější název má společnost od 11. března 2009
Sídlo: Praha 8
Činnost a struktura: Firma se podle OR zabývá pronájmem nemovitostí, bytů a nebytových prostor. Jediným akcionářem je skupina J&T Finance Group se sídlem v Bratislavě. J&T je jednou z nejaktivnějších investorských skupin v ČR a na Slovensku v oblasti korporátních investic (energetika, strojírenství), privátního bankovnictví, finančních služeb a obchodu s realitami.


Geosan Group a.s.

Vznik: do OR byla firma zapsána 3. června 1998 (Geosan spol. s r.o. existuje již od roku 1991). Geosan byl založen jako ryze česká stavební společnost, ovládá ji generální ředitel Luděk Kostka.
Sídlo: Kolín
Činnost a struktura: Stavební firma, která se zabývá širokým spektrem činností zahrnujících bytovou a průmyslovou výstavbu, sanace starých ekologických zátěží, rekultivaci a vodohospodářské a dopravní stavby. Geosan má dceřiné společnosti na Slovensku a v Bulharsku, působí ve společných podnicích v Rusku a Kataru.
Hospodářské výsledky: Loni firma zvýšila čistý zisk o dvě procenta na 90,5 milionu korun. Tržby firmy za prodej vlastních výrobků a služeb se ale propadly o 39 procent na 3,1 miliardy korun.
Ostatní:
- V posledních letech Geosan získal ve sdružení s firmami Syner, OHL ŽS a Metrostav zakázku státního podniku Diamo na výstavbu chemického provozu dekontaminační stanice ve Stráži pod Ralskem na Českolipsku (stavba je součástí likvidace následků těžby uranu). Firma se podílí na sanaci hnědouhelného dolu Ležáky u Mostu nebo na čištění ropných lagun v Ostravě, které zůstaly po bývalé chemičce Ostramo.
- Společnost Geosan Group působí i v zahraničí, před vypuknutím nepokojů v Libyi se podílela na výstavbě kanalizace pro tamní druhé největší město Benghází. V Tunisku staví kulturní centrum.
- Firma v minulosti čelila insolvenčním návrhům ze strany několika společností, své závazky ale uhradila a soud rozhodl v její prospěch.

Marius Pedersen Engineering a.s.

Vznik: do OR byla firma zapsána 11. února 2008
Sídlo: Hradec Králové
Činnost a struktura: Společnost se zabývá sanací starých ekologických zátěží a nakládáním s chemickými látkami. Je součástí skupiny Marius Pedersen Group, která v ČR poskytuje služby spojené s odpadovým hospodářstvím. Většinovým vlastníkem dánské mateřské společnosti Marius Pedersen A/S je od roku 2001 francouzská skupina Veolia.
Hospodářské výsledky: V roce 2009 skupina Marius Pedersen zvýšila obrat o čtyři procenta na 4,03 miliardy korun.
Ostatní:
- Sanacím ekologických zátěží v ČR se skupina Marius Pedersen věnuje od roku 1993. Firma se podílela na více než 50 projektech. Jednalo se například o likvidaci nelegální skládky nebezpečného odpadu v Libčanech na Královéhradecku nebo o odstraňování ekologických zátěží v areálech akciové společnosti Škoda.
- V Česku Marius Pedersen Group provozuje 16 skládek s ročním objemem uložených odpadů téměř 700.000 tun.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů