Čtvrtek, 28. března 2024

Kontroly ČIŽP k mimořádné situaci na lagunách Ostramo

Kontroly ČIŽP k mimořádné situaci na lagunách Ostramo

6.9. 2011 - ČIŽP obdržela první stížnost na zápach, limity nepřekročeny, stížnost postoupena provozovateli, práce v dopoledních hodinách na základě dohody s ČIŽP byly přerušeny.

8.9. 2011 - obdrženy další stížnosti, obsahující i vlivy na zdraví (bolení hlavy, zvracení) - limity nepřekročeny, stížnosti ČIŽP postoupila KÚ MSK, KHS, Zdravotnímu ústavu v Ostravě, provozovatel práce během dne přerušoval.

12.9. 2011 - obdrženy další stížnosti, limity nepřekročeny , provozovatel projednává možná opatření, a to snížení množství aplikovaného vápna. Dne 12.9. ČIŽP požádala provozovatele, aby práce neprobíhaly v nočních hodinách a o snížení aplikace vápna na max. 4 cisterny denně. Tento mail byl zaslán KÚ MSK a KHS.

Od 14.9. - 23. 9 2011 provedla ČIŽP kontrolu integrovaného povolení zařízení " Nápravná opatření - Laguny Ostramo". Kontroly byly provedeny na základě zvýšeného počtu stížností na zápach, který vznikal při sanačních pracích na "lagunách Ostramo" a na prošetření situace ohledně překročení imisního limitu SO2.

Během kontroly byly ve dnech 22. - 23.9.2011 v nočních hodinách na měřících stanicích Fifejdy a Přívoz několikanásobně překročeny imisní limity pro SO2: Na stanici Fifejdy byly dne 22.9.2011 naměřeny tyto hodnoty:

16-17 hod.: 2234,26

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů