Čtvrtek, 28. března 2024

Dotace na zájmové kroužky v oblasti životního prostředí

Dotace na zájmové kroužky v oblasti životního prostředí

Mezi myslivecké, rybářské a včelařské kroužky a oddíly pracující v oblasti životního prostředí rozdělil kraj celkem 454 tis. Kč. Dotace pro celkem 13 organizací byly schváleny na listopadovém zasedání zastupitelstva.

,,Cílem zcela nového dotačního programu Dotačního fondu Libereckého kraje je podpora dlouhodobé činnosti s dětmi a mládeží v oblasti životního prostředí a zemědělství. Dlouhodobá práce má na děti a mládež výrazný výchovný efekt. Velkým problémem je však materiální vybavení zájmových kroužků a oddílů. Obdobné aktivity byly dosud Libereckým krajem podporovány nesystémově a v nedostatečné míře," uvedl náměstek hejtmana zodpovědný za životní prostředí a zemědělství Josef Jadrný.

Z dotací se tak budou moci pro činnost kroužků vybudovat, opravit či dovybavit klubovny. Budou vybudovány 2 nové včelíny, rybáři si pro práci s dětmi pořídí vybavení k nácviku rybolovné techniky, myslivci pak dotace využijí například na fotopasti či lesnice.

Dalším kolo vyhlášení tohoto nového dotačního programu je připravováno na první čtvrtletí roku 2016.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů