Pátek, 19. dubna 2024

Čmelák přichází s novými ekovýchovnými programy

Čmelák přichází s novými ekovýchovnými programy

Sdružení Čmelák - SPP připravilo pro školní rok 2009-2010 novou nabídku ekovýchovných programů, která obsahuje programy pro mateřské školy, první a druhý stupeň základních škol, speciální školy, střední školy a odborná učiliště; dále jedno- i vícedenní terénní programy a celoroční projekty. Organizace tak pokračuje ve svém mnoholetém úsilí o environmentální vzdělávání dětí a mládeže, jehož cílem je posílení vztahu k přírodě a rozšíření znalostí o ní formou her a zkušeností, založených na osobním prožitku.

Kromě osvědčených programů, s nimiž lektoři sdružení Čmelák - SPP navštěvují školy, případně v jejichž rámci pracují s dětmi v přírodě, obsahuje nabídka celou řadu novinek. Jde například o programy "Kdo má pod čepicí, jezdí železnicí" a "Natura 2000 známá, neznámá", věnované šetrným formám dopravy, respektive soustavě evropských chráněných území Natura 2000 a podporované z projektu "Využití témat Natura 2000 a ekologicky šetrná doprava pro rozvoj EVVO v Libereckém kraji" Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR.

"Pro komplexnější zařazení environmentální výchovy do výuky jsou nejvhodnější celoroční projekty, do nichž se mohou pedagogové sami zapojovat a podle připravené metodiky s žáky průběžně pracovat," říká vedoucí oddělení ekologické výchovy sdružení Čmelák Ing. Pavla Ernekerová a dodává: "Za všechny mohu zmínit třeba projekt Šance pro jilmy, v jehož rámci jsme ve spolupráci se školami vysadili od roku 2003 na území Libereckého kraje již více než 4 000 jilmů."

Od ledna do června letošního roku uskutečnilo sdružení Čmelák - SPP 129 programů pro mateřské, základní a střední školy, kterých se zúčastnilo celkem 2 456 dětí v předškolním věku, žáků a studentů.

Kontakt pro média:

Ing. Lukáš Hrabal, DiS., 777 749 335, lukas.hrabal@cmelak.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů