Čtvrtek, 28. března 2024

Akce Příroda zve na OKAP

Akce Příroda zve na OKAP

Organizátorský kurz Akce Příroda, neboli OKAP, začíná již tento pátek 16.října. V Lesní škole Jezírko nedaleko Brna proběhne zážitkově vzdělávací kurz, kde budou zkušení organizátoři ukazovat účastníkům, jak uspořádat víkendovku Akce Příroda.

Jak je již u Akce Příroda zvykem, nepůjde o tradiční vzdělávací seminář. Dobrovolníci Akce Příroda, kteří již mají řadu vydařených víkendovek na pomoc přírodě za sebou, budou své budoucí kolegy vzdělávat především formou zážitkového programu. Jsou připraveny nejen přednášky o tom, jak dramaturgicky poskládat úspěšnou akci, jak vybrat správnou lokalitu a zorganizovat práci, či jak naplánovat skutečně nezapomenutelný zážitkový program. Ale organizátoři se účastníkům pokusí přiblížit také širší souvislosti filozofie Akce příroda, význam dobrovolnických činností v přírodě a environmentální výchova vůbec.
Účast na OKAPU přitom není nijak omezena. "Uvítáme účastníky i z jiných organizací než je Hnutí Brontosaurus. Akce je ovšem šitá na míru především těm, kteří chtějí organizovat pod hlavičkou této organizace", uvedla jedna z organizátorů Iva Nováková. Stejně tak mají dveře otevřeny příslušníci všech věkových kategorií. Přidanou hodnotou Organizátorského kurzu Hnutí Brontosau! rus je pak jeho umístění do ekocentra Lesní škola Jezírko na okraji Brna, které provozuje školské zařízení pro environmentální vzdělávání Lipka. "Toto místo jsme zvolili , protože je, dle našeho názoru, velmi inspirativní a pro naše účastníky rozhodně velmi přitažlivé." dodává Nováková.
OKAP je součástí projektu Akce Příroda Hnutí Brontosaurus, který je založen na dobrovolnictví v oblasti ochrany životního prostředí, kvalitním zážitkovém programu a environmentálním vzdělávání. Veškeré informace jsou dostupné na webových stránkách www.akcepriroda.cz.


Kontaktní osoba: Eva Krásenská
Telefon: 773688442
E-mail: eva@akcepriroda.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů